مورد علاقه ها 0

آیا پولساتورها نیاز به تنظیم شدن دارند؟

پیش از مطالعه این نوشتار در نظر داشته باشید که برخی شرکت های سازنده برد پولساتور، برد الکترونیکی را درون قاب محافظ با استفاده از لاک، مخفی می کنند و کاربر دسترسی به برد ندارد. در این نوع پولساتور برقی، تنظیم به روش متفاوتی انجام می شود.

برای تنظیم پولساتور برقی نصب شده بر روی دستگاه شیردوش، ابتدا قاب پلاستیکی روی پولساتور را بردارید. اکنون شما قابی که برد را پوشانده است و بوبین ها را مشاهده می کنید. حال می بایست برد را از بوبین ها جدا کنید. برای این کار می بایست سوکت های برد از بوبین ها جدا شود. پولساتور برقی معمولا دارای چهار کانال و بر روی برد نیز دارای چهار سوکت می باشد. پیچ روی قابِ پوشاننده برد را باز کنید تا با برداشتن قاب پلاستیکی، برد مشاهده شود.

در مرحله بعد، برد را به آرامی از بوبین ها جدا کنید و آن را به صورت وارونه بر روی بوبین ها متصل کنید. در این حالت مشاهده می کنید که بر روی برد پولساتور یک چراغ قرمز رنگ کوچک وجود دارد. با روشن شدن پولساتور، چراغ کوچک شروع به چشمک زدن میکند. اگر پولساتور شما گاودوش باشد معمولا در یک دقیقه 60 بار خاموش و روشن می شود. اگر تعداد خاموش و روشن شدن چراغ کمتر و یا بیشتر از این مقدار است و شما یا سرویس کار دستگاه شیردوش آن را به عمد تغییر نداده است می توانید با استفاده از یک پیچ گوشتی دو سوی باریک و از طریق پتانسیومتر قرار گرفته در کنار لامپ، مقدار آن را به عدد مورد نظر برسانید. با پیچاندن پتانسیومتر به چپ و راست مقدار آن کمتر و بیشتر می شود.

در مدل های پیشرفته تر، در کنار لامپ کوچک، یک صفحه نمایشگر کوچک مشاهده می کنید که در زمان روشن بودن پولساتور برقی، در مرحله اول نوع پولساتور (60:40 - 65:35 - 70:30) را نمایش میدهد (که در اکثر مواقع به دلایل فنی شرکت سازنده امکان تغییر آن را برای مصرف کننده فراهم نمیکند) و پس از چند ثانیه تعداد ضربان در دقیقه (60 عدد برای گاو، 100 تا 105 عدد برای گوسفند و 90 عدد در دقیقه برای بزدوشی) نمایش داده می شود که مانند مدل قبل با پتانسیومتر قابل تغییر می باشد.

در صورتیکه برای بزدوشی و یا گوسفند دوشی قصد استفاده از پولساتور بزدوش و یا پولساتور گوسفند دوش را دارید، موضوع را با سرویس کار و یا شرکت تولیدکننده در میان بگذارید تا پولساتور را از حالت 60:40 و یا سایر حالت های گاودوشی، به نسبت 50:50 برای گوسفند تغییر حالت دهد.

حال بعد از تنظیم پولساتور، برق آن را قطع کنید. برد را به روش درست در محل قرار دهید و قاب ها را ببندید.

گاهی مشکل ضربان پولساتور به خاطر برد پولساتور نمی باشد و بوبین ها و قطعات داخلی دچار آسیب و یا فرسودگی شده اند. در این حالت سرویس پولساتورها (تعویض کامل بوبین و یا بوشن و مغزی ها) الزامی است.

لطفا توجه داشته باشید که هیچکدام از قطعات پولساتور بادی و برقی نیازی به روغن کاری ندارند و در واقع روغن به علت جذب گرد و غبار، باعث بروز اصطکاک و خرابی پولساتورها می شود. برای تمیز کردن پولساتور صرفا از پارچه بدون کرک تمیز استفاده کنید و هرگونه آلودگی و چسبندگی را برطرف سازید.

همانند تعویض دوره ای قطعات لاستیکی مانند لاینر و شیلنگ، برای دوشش بهینه دام های خود به صورت دوره ای سیستم ضربان ساز و پولساتورها را سرویس و بررسی نمایید.

برخی دامدارها برای هر واحد دوشنده یک پولساتور چهارکاناله نصب می کنند تا در صورت خرابی، بلافاصله شیلنگ دوقلوی واحد از کار افتاده را به پولساتور مجاور نصب کنند تا وقفه ای در عملیات شیردوشی نیافتد.

1708
1
 
4
لینک کوتاه:
دیدگاه ها