مورد علاقه ها 0

منحنی تولید شیر و دستگاه شیردوش

تولید شیر در گله های شیری بعد از زایش آغاز می شود و بسته به نژاد و گونه دام تا دو ماه قبل از زایش بعدی ادامه دارد.

تغییرات تولید شیر در طول دوره ی شیردهی را منحنی شیردهی می نامند. توانایی دام ها در نگهداری سطح تولید بعد از رسیدن به اوج شیردهی، تداوم شیردهی نامیده می شود که بر میزان شیر تولیدی در طول دوره ی شیردهی تاثیر مستقیم دارد.

سیکل شیردهی دارای سه مرحله می باشد:
  • اوایل شیردهی
  • اواسط شیردهی
  • اواخر شیردهی


منحنی شیردهی

شیردهی با تولید نسبتا زیاد آغاز می شود و سپس به تدریج از میزان تولید شیر کاسته می شود. از طریق نمودار شیردهی میتوان میزان تولید را بر اساس اوایل دوره پیش بینی کرد. تولید بالا نیازمند اوج تولید و تداوم طولانی می باشد. برای مثال در گاو به ازای هر کیلو تولید شیر بیشتر در زمان اوج تولید مقدار شیر تولید شده در کل دوره 200 تا 300 کیلوگرم افزایش می یابد. دامدار می بایست از میزان تولید شیر در اوج شیردهی، به عنوان شاخص عملکرد تولید شیر گله استفاده کند.



اما همه موارد بالا زمانی اهمیت دارد که دستگاه شیردوش شما، شیر دام ها را کاملا تخلیه نماید. دستگاه غیر استاندارد، صرف از نظر از بالا بردن احتمال بروز ورم پستان، ظرفیت پاکدوش کردن دام شما را ندارد و دام شما هیچ زمان به پیک تولید واقعی خود نخواهد رسید.



اکنون سوال اینجاست که با چه ابزاری می توانیم رکورد روزانه هر راس دام را به صورت جداگانه مشاهده کنیم؟

جواب فقط یک چیز است : میلکمتر دیجیتال

تنها میلکمترهای دیجیتال هستند که به واسطه گزارش های نرم افزاری، به شما امکان می دهند داده های روزانه تولید شیر را مشاهده کنید و سلامت گله و یا نوسان های تولید شیر هر راس دام را به صورت جداگانه تحلیل نمایید. میلکمتر دیجیتال مدیریت گله شما و نیز مدیریت کارشناسان تغذیه را شما را نیز فراهم می سازد.

در یک دامدار صنعتی (بخوانید یک کارخانه) تنها راه رسیدن به حداکثر سودآوری، داشتن اطلاعات روزانه و بسیار دقیق است و حدس و گمان و یا مشاهده میزان کل تولید شیر (باسکول) معیار تصمیم گیری نمی تواند باشد.



بدیهی است که روش های دستی و حتی میلکمترهایی که به نرم افزاری متصل نیستند چنین امکانی را برای شما فرام نمی کنند.

1420
0
 
2
لینک کوتاه:
دیدگاه ها