در حال بارگزاری
تازه وارد هستید؟
برای تکمیل عملیات خود ثبت نام کنید
برای عضویت در سایت خود را وارد نمایید تا رمز عبور برای شما ارسال شود.
در صورت ناخوانا بودن روی تصویر کلیک کنید.
فراموشی رمز عبور
جواب منفی است. لطفا توجه داشته باشید که اگر چه شکل و طراحی کلیه دستگاه های شیردوش یکسان است اما این دستگاه ها در بعضی تجهیزات تفاوت های اساسی با یکدیگر دارند. برای مثال سایز سرپستان گاو، گوسفند و بز کاملا متفاوت است و هر کدام می بایست با لاینر مخصوص همان دام دوشیده شوند. استفاده از شیردوش دام دیگر سبب میشود لاینر به خوبی سرپستان ها را در بر نگیرد و فرایند دوشش ناقص انجام شود و یا به علت بزرگ تر بودن سرپستان نسبت به قطر داخلی لاینر، فشار زیادی به تیت ها وارد گردد و صدمات جدی به سیستم پستانی وارد شود. تعداد ضربان پولساتور و میزان خلا نیز برای هر دام متفاوت است. دوشش گوسفند با شیردوش بز منجر به دوشش ناقص و دوشش بز با شیردوش گوسفند موجب آسیب به سیستم پستانی و گاه حذف دام می گردد.
جواب بله است. با این حال مدتی طول می کشد تا دامی که تا به حال با دستگاه دوشیده نشده است به صدای آن عادت کند. خوشبختانه فرایند عادت پذیری به سرعت انجام می شود و دام به خوبی اجازه دوشش با دستگاه را می دهد. به عنوان یک روش قدیمی می توان در دو نوبت هنگام دوشش با دست، دستگاه را روشن نمود تا دام ضمن دوشیده شدن با دست به صدای دستگاه نیز عادت کند و بین این دو ارتباط برقرار نماید. سپس به راحتی در دفعات بعد شرطی شده و ناآرامی نخواهد کرد. همچنین برخی دامداران در زمان دوششِ میش، بره را در کنار مادر قرار می دهند تا دام راحت تر شیردهی نماید.
در همه پستانداران آزاد سازی شیر در پستان ها با ترشح هورمون اکسی توسین ارتباط مستقیم دارد. ترشح اکسی توسین تحت تاثیر محرک های بیرونی مانند لمس پستان در زمان تمیز کردن آن جهت دوشش می باشد. بسته به نوع دام 30 تا 60 ثانیه پس از لمس پستان توسط کارگر شیردوشی، بهترین زمان جهت نصب خرچنگی و شروع عملیات دوشش است. در این زمان دام بیشترین شیر را در کوتاه ترین زمان ممکن در اختیار دامدار قرار خواهد داد که خود منجر به افزایش تولید در نوبت های بعدی خواهد شد.
معمولا دوشش گوسفند کمتر از سه دقیقه طول می کشد. بیشتر گوسفندان در کمتر از دو دقیقه دوشیده می شوند و برخی دیگر حداکثر یک و نیم دقیقه دوشش شان طول خواهد کشید. آگاهی از این موضوع به این معنی است که کارگر شیردوشی می بایست نسبت به دوشش بیش از حد دام هوشیار باشد. دوشش بیش از اندازه منجر به صدمه به سرپستان ها و افزایش احتمال ورم پستان می شود. فرایند آماده سازی و دوشش دام ها تحت تاثیر تعداد واحد دوشنده، تعداد کارگر شیردوشی، مناسب بودن فضای شیردوش و تعداد دام ها می باشد. با این حال به صورت عمومی می توان موارد زیر را در خصوص زمان مورد نیاز برای دوشش بیان نمود: