مورد علاقه ها 0

چال شیردوشی، انبار نیست


عکس فوق، تصویری آشنا از یک سالن شیردوشی است که حجم زیادی از لوازمی که مشخص نیست چرا در این مکان ها قرار گرفته اند در آن جایگذاری شده است.

در ادامه به برخی از این دسته لوازم اشاره می شود:



دستمال پستان، یکی از شناخته شده ترین لوازمی است که کارگران در چال شیردوش و در نقاط مختلف آن جایگذاری می کنند.

دستمالی که قرار است برای خشک کردن و نظافت پستان برای جلوگیری از ورم پستان استفاده شود، برای ساعت ها و گاه روزها در سالن شیردوشی در معرض انواع حشرات، ترشحات آب و کود و عوامل بیماری زای موجود در محیط قرار می گیرد. شرایط، زمانی بحرانی تر می شود که دستمال های استفاده شده و آلوده در یک گونی پلاستیکی برای یک یا دو روز در چال شیردوشی نگهداری می شوند و سپس دور انداخته می شوند. در این حالت در سالن شیردوشی باقی ماندنِ دستمال آلوده ای که برای نظافت پستان گاو مبتلا به ورم پستان استفاده شده است می تواند موجب گسترش بیماری گردد.



پمادهای پستانی نیز از جمله داروهایی است که همواره در چال شیردوش مشاهده می شود. تمام داروهای دامپزشکی دارای شرایط نگهداری خاص (مانند دوری از نور خورشید و دمای مناسب) می باشند. اینکه کارگر شیردوشی به دلایل مختلف ظرف پماد را به صورت نیمه باز در سالن شیردوشی رها می کند، شاید یکی از دلایلی است که ورم پستان در گله شما به خوبی کنترل نمی شود. نگهداری یک قوطی اضافی از پماد در سالن برای گاهی تا یک ماه، احتمالا منجر به از بین رفتن اثر آن دارو می شود.



لاینر شیردوشی، شیلنگ کوتاه شیر، شیلنگ هوا، اتصالات و رابط های یدکی نیز از جمله وسایلی است که در زیر لوله ها و یا در انتهای سالن شیردوشی نگهداری می شود. کلیه لوازم یدکی لاستیکی شیردوشی می بایست در محیط بسته و دور از نور خورشید، گرد و خاک نگهداری شوند. ماندن در فضای آزاد، جدا از آلوده شدن با عوامل بیماری زا که قبلا بحث شد، منجر به کاهش طول عمر و خراب شدن سریعتر آن می شود. یادآوری می شود مدفوع مگس به شدت خورنده قطعات لاستیکی می باشد.



نگهداری خوراکی ها در سالن شیردوشی به خصوص نان، جدا از مسایل مدیریتی مانند کاهش سلامت کارگران و بی توجهی کارگر به وضعیت دوشش دام ها در هنگام غذا خوردن، باعث جلب جوندگان به داخل چال شیردوشی و جویده شدن تاسیسات لاستیکی و سیم های برق می شود.



دستکش های مامایی و دستکش نیتریل نیز از جمله تجهیزاتی که قرار است به دامدار جهت کنترل بیماری ورم پستان کمک کنند. زمانیکه دستکش آلوده برای ساعت ها و گاه روزها در داخل چال شیردوش نگه داشته شود باعث پخش ویروس ها و افزایش آلودگی می شود.


به پرسنل و کارشناسان شیردوشی یادآوری کنید که دستگاه شیردوش مهم ترین قسمت یک دامداری شیری است و به صورتی طراحی می شود که منجر به کاهش هزینه های تولید شیر شود. بنابراین می بایست شرایط به گونه ای مدیریت و فضا به نوعی آماده شود که این عملیات با حداکثر سرعت و به سادگی انجام پذیرد. در صورتیکه فاصله انبار مرکزی تا سالن شیردوشی آن قدر زیاد است که کارگر به خود زحمت رفت و آمد جهت تامین وسایل را نمی دهد، انباری موقت در نزدیکی و یا کنار سالن شیردوشی طراحی کنید تا از بروز این مشکلات جلوگیری کنید.

هر گونه اختلال و بروز مشکل در زمان دوشش موجب افزایش هزینه و کاهش درآمد شماست.

935
0
 
1
لینک کوتاه:
دیدگاه ها