مورد علاقه ها 0

روش کار در زمان دوشش با دستگاه شیردوش سیار

در مقایسه با دست دوشی، شیردوش برقی برای دوشش دام ها به نیروی کارگر کمتری نیاز دارد؛ در عوض تعداد افراد بیشتری برای شستشو و نگهداری شیردوشی قبل و بعد از دوشش مورد نیاز است. 

دامداری های بزرگ از شیردوش های بزرگ با لوله کشی های مختلف برای دوشیدن شیر و انتقال به تانک خلا بهره می گیرند. جایگاه شیردوش ثابت می تواند از ۶ تا ۴۰ راس دام را در هر نوبت شیردوشی نماید.
دامداری های کوچک که ۵ تا ۱۰ راس گاو دارند از شیردوش های سیار استفاده می کنند. این شیردوش ها دارای مخزن کوچکی به نام بیدون هستند که شیر دوشیده شده توسط لاینر، به کمک خلا و پس از عبور از خرچنگی و شیلنگ شیر در آن ذخیره می شود. شیردوش های سیار در واقع همانند جاروبرقی عمل می نمایند. زیرا در ابتدا خلا ایجاد می کنند و سپس با مکش حاصل از پمپ خلا ، شیر را از پستان تخلیه می کنند.


کارکرد شیردوش های سیار در کل به یک شکل است و معمولا اهمیتی ندارد که دستگاه دارای چند خوشه شیردوشی باشد.



1- همه قسمت های شیردوش را تمیز کنید.

شیر خام در تماس با هوا و از هر محلی که عبور کند به سرعت خشک می شود و آلودگی ها را به خود جذب می کند که می تواند به راحتی سبب ترش شدن شیر و از بین رفتن آن شود. بنابراین بدون استثنا و بعد از هر وعده دوشش تمام قسمت های دستگاه را شستشو نمایید. دستگاه را ماهیانه و یا ماهی دوبار از نظر سلامت قطعات بررسی کنید و قطعات معیوب را تعویض نمایید. این بررسی ها می بایست قبل از خراب شدن دستگاه در زمان دوشش انجام شود.
ضدعفونی و شستشوی لاینرها، شیلنگ ها و ظرف ذخیره شیر پس از هر وعده دوشش ضروری است. اگر شیردوش در جای نامناسبی نگهداری می شود بعد از شستشو، دستگاه را با کاور بپوشانید تا آلودگی وارد آن نشود.


2- از انجاییکه شیردوش با خلا کار می کند، قبل از روشن کردن دستگاه از اتصال صحیح شیلنگ ها و واشر در بیدون و سلامت این قطعات اطمینان حاصل کنید.

3- اگر دام را در طویله و یا جایگاه خاصی می دوشید با قرار دادن مقداری غذا و ایجاد فضایی آرام ، شیردوشی را برای دام خوشایند و بدون استرس نمایید.



4- قبل از دوشش، پستان ها را به آرامی با حوله و یا دستمال مرطوب تمیز کنید تا آلودگی وارد شیر نشود. توجه داشته باشید که لمس پستان باعث تحریک دام به آزاد کردن شیر ذخیره شده در پستان می شود. اگر پستان از شیر پر است و شیر از پستانها خارج میشود این فرایند را سریعتر انجام دهید تا دوشش زودتر آغاز  شود.

5- قبل از دوشش سرپستان ها را با محلول ضدعفونی (معمولا ترکیبات کلره ) آغشته سازید. و کمی صبر کنید تا خشک شود و یا با حوله و دستمال یکبار مصرف خشک کنید. پس از ضدعفونی، پستان را لمس نکنید.

6- اکنون دستگاه را در کنار دام و در شرایطی که دسترسی به پستان راحت تر باشد قرار دهید. در برخی دام ها دوشش از کنار و در برخی از بین پاهای عقب انجام می شود.

7- خرچنگی را با دست به گونه ای بگیرید که شیلنگ شیر به سمت خودتان و دستگاه باشد. وظیفه خرچنگی در اصل جمع آوری شیر دوشیده شده از طریق لاینرها و انتقال به بیدون می باشد. در زمان دوشش وضعیت قرارگیری خرچنگی نسبت به پستان را کنترل نمایید و دقت کنید که خرچنگی پیچ نخورد.

8- دکمه خرچنگی را به سمت داخل فشار دهید تا خلا وارد خرچنگی شود و گوش کنید که صدای پولساتورها درست باشد. در هر ثانیه می بایست دوبار صدای "تیک" بشنوید. سپس هر چه سریعتر لاینرها را متصل کنید تا سرعت خلا کاهش نیابد‌.


9- همه لاینرها را همزمان وصل کنید. در زمان دوشش گاو و شتر اگر در سمت چپ دام نشسته اید، ابتدا سرپستان عقب سمت راست و سپس سمت چپ را به لاینر وصل کنید و سپس بر همین منوال سرپستان های جلو را متصل نمایید. این عملیات را هر چه سریعتر و با آرامش انجام دهید تا خلا از دست نرود. برای اتصال لاینرها، با دست خرچنگی را به سمت سرپستان هدایت کنید و این کار را به عهده مکش دستگاه نگذارید.

10- کنترل کنید که آیا شیر وارد خرچنگی می شود یا خیر و مسیر آن را بررسی کنید. اگر همه چیز به خوبی پیش میرود در آرامش صبر کنید تا دستگاه همه شیر دام را بدوشد.


11- اگر جریان شیر به بیدون بسیار کند شده است، خرچنگی را از پستان جدا کنید. برای جدا کردن خرچنگی، دکمه روی خرچنگی را به سمت بالا بکشید، شیلنگ شیر را تا کنید و یا شیر هوا را ببندید.

12- با تکرار مراحل بالا دام بعدی را بدوشید. با پایان دوشش، دستگاه را خاموش کنید. اکنون در بیدون را بردارید و شیر دوشیده شده را استفاده نمایید.

13- دستگاه را مطابق روش زیر بشویید.

آموزش شستشوی دستگاه شیردوش سیار

4872
0
 
4
لینک کوتاه:
دیدگاه ها