چه نكاتى در چال هاى بزرگ شیردوشی می بایست در نظر گرفته شوند؟

زمان ورود
كوتاه تر شدن هرچه بيش تر مسير ورود دام ها، به صورت قابل ملاحظه اى زمان ورود دام به چال را كاهش مى دهد. در كل در چال هاى پارالل كه در آن فاصله قرارگيرى دام ها ازيكديگر 70 سانتى متر است (كوتاهترين فاصله) نسبت به دستگاه هرينگبون طول مسير ورودى دام ها كوتاه تر شده و سرعت پر شدن چال تقريبا به ازاى تعداد واحد دوشنده نصف مى شود.

گروه بندى دام ها
گروه بندى صحيح دام ها بر حسب توليد و مدت زمان شيردهى يكى از عوامل موثر در بالا بردن راندمان شيردوشى مي باشد. دوشش دام هايى كه سخت دوش هستند و مدت زمان شيردهى آنها بيش از 11 دقيقه است در گروهى جداگانه، سرعت دوشش بقيه دام ها را تا 25 درصد افزايش خواهد داد. زمانى كه دستگاه هاى شيردوش بزرگ تر مى شود ( به طور مثال دستگاه شيردوش بزرگ تر از 2* 40 )، گروه بندی دامها با توجه به الگوى سرعت شيردهى فاكتور بسيار مهمى براى تسريع دوشش كل گله خواهد بود. نكته قابل توجه اين است كه گروه بندى ها هميشه بايد مضربى از تعداد واحد دوشنده باشد.

دوشش
دوشش گروهى: تمامى دام ها با هم وارد چال شيردوشي شده، آماده سازى و دوشيده می شوند و تمامى آنها با هم چال را ترك مي كنند. نكته مهم اين است كه تمامي دام ها با سرعت كندترين (سخت دوش ترين) دام دوشيده مى شوند و مدت زمان ورود دام به چال و مدت زمان بيكارى كارگران شيردوش به شدت افزايش مى يابد.
در دوشش محدوده ای، كارگرى كه در محدوده جلو شيردوشى كار مى كند، دام هاى محدوده ى خود را دوشيده و به كمك كارگر ديگر در محدوده ى درب ورودى مي آيد. اين اتفاق عموما در چال هايى رخ مى دهد كه كارگران به صورت ضربدرى كار مى كنند. در اين روش مدت زمان ورود دام براى كارگرى كه نزديك به انتظار كار مى كند به شدت بالا رفته و برعكس، مدت زمان بيكارى كارگرى كه در آن سر چال ايستاده است، به شدت افزايش مى يابد.

تعداد افراد مشغول به كار در چال شيردوش
اقتصاد شيردوشى بر اين پايه استوار است كه بايد دام ها،با كم ترين تعداد كارگر شيردوش در كوتاه ترين زمان ممكن دوشيده شود. هنگاميكه سطح اتوماسيون در شيردوشى افزايش مى يابد يا سرعت شيردوشى افزايش می یابد از تعداد كارگر در چال شيردوش كاسته مى شود. همواره كاهش تعداد كارگر شيردوش راه مناسبى نيست زيرا در آن صورت به علت فشار كارى زياد بر روى ديگر كارگران شيردوش، برخورد آن ها با دام، نحوه تيت گارد زدن، نظافت دستگاه و محيط اطراف آن بسيار نامناسب خواهد بود. در نتيجه بهتر است از افرادى براى شيردوشى استفاده شود كه از كار گروهى لذت ببرند.  
24
0
 
1
دیدگاه ها